Întrebări frecvente

Cititi cele mi frecvente intrebari si raspunsuri despre Salmondo si testele sale care va intereseaza. Daca nu gasiti intrebarea dvs, nu ezitati sa ne contactati.

O intrebare tehnica: M-am inregistrat, dar nu am primit un e-mail de activare. Cum pot rezolva acest lucru?

Cel mai probabil, motivul pentru care nu ati primit link-ul de activare a fost o evaluare incorecta si probabil a fost mutat in spam. Va rugam sa verificati folderul de spam si daca acesta a fost cazul, marcati e-mailul ca "nu este spam". Daca e-mailul de activare nu se afla in folderul de spam,contacteaza-ne.

e will activate your account for you and help you solve the problem with receiving our emails. Va vom activa contul pentru dvs. si va vom ajuta sa rezolvati problema cu primirea e-mailurilor noastre.

Cat de specifice sunt rezultatele? Voi primi anumite domenii (departamentul universitar) care mi se potrivesc?

Da, vei primi! In versiunea completa a rezultatelor testului S-Focus, vi se vor oferi profesii sugerate adecvate tipului dvs. de interes personal, precum si sfaturi despre domeniile universitare care va pot pregati pentru cariera data.

Alte metode psihologice ofera evaluarea continutului specific, cum ar fi recomandari pentru dezvoltarea personala adecvata precum si o descriere generala.

Am facut deja un test de cariera la liceu. Rezultatele mi-au spus ca ar trebui sa fiu florar sau astronaut. Testele voastre sunt mai bune?

Nu numai in mediul ceh, exista multe chestionare psihologice de calitate diferita. Din pacate este adevarat ca multe dintre aceste teste nu dau rezultate fiabile si sunt mai potrivite pentru distractie decat pentru o reflectie mai profunda. Am avut aceeasi experienta si noi, asa ca ne-am propus sa aducem schimbari.

Acesta este motivul pentru care Salmondo ofera un set de teste localizate sincer, care sunt cu adevarat profesionale. Colaboram cu cei mai experimentati psihologi cehi in acest domeniu. Si testele "serioase"(S-Personalitate, S-Focus) sunt clar separate de cele mai ales distractive (Tip-S).

Care este scopul planificarii obiectivelor mele si cum ma va ajuta viziunea mea personala?

O viziune este necesara daca dorim sa obtinem ceva mai mare. Este o idee definita pozitiv despre locul in care ne indreptam - ne mentine concentrati, ne directioneaza si ne motiveaza. Ofera securitate ori de cate ori avem nevoie.

O explicatie mai detaliata a viziunii si modul de formulare corecta a acesteia poate fi gasita pe blogul nostru in articolul "Ce este o viziune personala si care sunt cei trei pasi care ne conduc catre ea?"

Testele pentru alegerea unei scoli sau profesii sunt gratuite pe internet, de ce sa platesc pentru ele?

Calitatea testelor psihologice pe Internet este diversa si dificila de evaluat de catre un amator(pentru a invata cum sa recunoasca un test de buna calitate, cititi celelalte raspunsuri de mai jos). In marea majoritate a cazurilor, acestea sunt doar cele mai simple teste psihologice, fara continuitate suplimentara. Din pacate, rezultatul unor astfel de teste este adesea inselator si inexact. Pe de alta parte, Salmondo ofera mai multe teste care fac posibila maparea structurii personalitatii din mai multe unghiuri.

Dar cel mai important - testele psihologice din Salmondo sunt doar inceputul. Continuam sa lucram cu rezultatele lor si sa ajutam oamenii sa identifice directia pe care doresc sa o ia si sa planifice obiectivele pe care doresc sa le atinga. Pentru a face acest lucru, Salmondo ajuta, de asemenea, la mentinerea motivatiei pe termen lung.

Pentru cine este Salmondo mai exact?

Salmondo este proiectat pentru liceeni, universitati si studenti si absolventi. Atat scolile primare, cat si universitatile, precum si consultantii, ar putea include Salmondo in practica lor de consiliere.

Stiu ce vreau sa studiez, deci Salmondo nu este potrivit pentru mine?

Din contra! Alegerea unui domeniu de studiu este doar inceputul. Absolventii din aceleasi domenii adesea se angajaeaza in diferite locuri care vizeaza personalitati diferite. Acest lucru nu se intampla numai in domeniile "comune" ale economiei(compara stilul de lucru al unui contabil si al unui om de afaceri), ci si in domenii mai specifice, cum ar fi medicina. Exista o diferenta mare intre activitatea unui medic cercetator, a unui pediatru sau a unui anestezist intr-un spital.

Salmondo se concentreaza nu numai pe domeniile de studiu, dar poate ajuta, de asemenea cu alegereau unei orientari adecvate de lucru. Salmondo iti va spune ce trebuie sa iei in considerare atunci cand cauti un loc de munca.

Si cel mai important, autocunoasterea este doar primul pilon al lui Salmondo. Stim ca, in spatele oricarui succes, exista de obicei multa determinare si perseverenta. De aceea, Salmondo are instrumentele cu care veti putea sa va planificati eficient viata pe care doriti sa o traiti si sa va motivati sa va urmati cu adevarat viziunea.

Stiu ce vreau, am o problema cu amanarea, mi-e greu sa raman motivat. Ma poate ajuta Salmondo in vreun fel?

Sigur. Fie ca este vorba despre amanare sau sindrom de burnout, aceste conditii care sunt strans legate de motivatie si de simtul pe care il cautam in activitatea noastra. Salmondo ajuta la identificarea activitatilor motivante care ne introduc in mod natural in starea fluxului de lucru, ne ajuta sa ne intelegem propria personalitate si contine, de asemenea, capitole dedicate planificarii si motivatiei - acestea te vor ajuta sa ramai eficient.

Cum imi poate spune un test de personalitate ce domeniu sa aleg? Nu pot sa cred ca un test psihologic poate face acest lucru. Ar trebui sa-mi bazez decizia doar pe un singur test?

Un test psihologic este o metoda de obtinere a informatiilor. Desi testele se bazeaza pe diferite teorii, evaluarea lor practica se bazeaza pe matematica si statistici, asa ca, in cazul analizei de laborator, nu exista niciun motiv pentru care testul "nu ar functiona".

O greseala ar fi daca ai subestimat sau daca ai supraestimat testul in general, acordand sensul gresit rezultatelor testului.

Punem mare accent pe explicarea sensului, principiilor și limitelor fiecăreia dintre metodele utilizate de către utilizatorii Salmondo. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți cu sau cum să răspundeți la întrebările testelor, cititi răspunsurile de la întrebările frecvente și testele însoțitoare din Salmondo. Cu siguranță vă va răspunde la multe dintre întrebarile dvs. și nu ezitați să ne contactați dacă mai aveți și altele.

Ce se intampla daca rezultatul nu arata profesia/domeniul pe care vreau sa il adopt? Asta inseamna ca nu sunt potrivit pentru acea profesie si nu ar trebui sa o incerc deloc?

Testele psihologice de personalitate au mai multe beneficii si trei pot fi selectate:

  • datorita lor, aflam mai multe despre dimensiunile personalitatii noastre si prin urmare, aflam mai multe informatii despre cine suntem;
  • putem primi feedback prin ele;
  • ne pot oferi experienta oamenilor care au trasaturi similare cu noi.

Asta nu inseamna ca o astfel de munca nu poate fi executata cu succes de tip de interes de personalitate foarte diferit. Este bine sa luam in considerare aceste diferente si modul in care acestea ar putea afecta munca in cauza. De exemplu, un jurnalist ar trebui sa fie in mod obisnuit sa lucreze cu texte si sa comunice cu oamenii. Cu toate acestea, un reporter de razboi sau un autor al unei reviste de stiinta ar putea avea nevoie de alte calitati cheie. Cu toate acestea, trebuie luat in considerare ceea ce ar putea implica o astfel de profesie, cum ar fi ca este mai greu sa gasesti un loc de munca, ar putea insemna sa mergi cumva impotriva dorintei tale cand studiezi sau chiar la serviciu ar putea fi mai greu sa schimbi locul de munca, ceea de duce la o criza de burnout

Personalitatea si interesele sunt factori importanti pentru alegerea unei profesii, dar departe de a fi singurii. Salmondo mizeaza pe acest lucru si ii determina pe utilizatori sa se gandeasca la multe alte aspecte ale studiului si muncii. Obiectivul este sa afla intotdeauna mai multe despre noi insine si sa le clarificam obiectivele - si poate sa le discutam si cu alte persoane. In cele din urma, insa, decizia depinde de fiecare dintre noi este - si asa ar trebui sa fie. 

Iar cele mentionate mai sus sunt valabile in ambele sensuri. Daca Salmondo recomanda un domeniu de studiu, nu va garanta perfectiunea in cariera. Salmondo nu stie totul, cum ar fi sanatatea utilizatorului sau a partenerului, care conteaza si atunci cand alege o cariera.

Exista un moment potrivit pentru finalizarea testului? Trebuie sa raspund dimineata inainte de micul dejun? :-)

In mod ideal, faceti-va suficient timp pentru test intr-un mediu privat si linistit. Testele trebuie umplute in conditii psihologice normale, nu la nervi, euforie sau oboseala severa - acest lucru ar putea duce la o deviere a rezultatelor, desi nu intotdeauna semnificative.

Incercati sa inlocuiti consilierii? Consilierea poate lucra online fara un interviu?

Salmondo nu trebuie sa inlocuiasca consilieri, psihologi sau antrenori. Dimpotriva- Salmondo completeaza si le imbunatateste activitatea. De asemenea, credem ca prin Salmondo, mult mai multi oameni vor deveni interesati de autocunoastere, dezvoltare si de consultare cu experti. Salmondo ofera o gama larga de metode si tehnici pe care practicienii le folosesc in practica la un pret rezonabil si in confortul de acasa sau al scolii pentru toata lumea.

Daca doriti sa faceti ce este mai bun pentru dvs. si pentru alegerea dvs. calificata, cel mai bun lucru este sa consultati rezultatele Salmondo. O discutie cu persoanele apropiate va va oferi un feedback de cea mai buna calitate, iar o consultatie cu experti ofera o perspectiva mai buna si obiectivitate. Credem ca daca vom combina Salmondo si sesiunile de consultari personale, prin urmare, lucram la un catalog exclusiv de consilieri.

Cum recunosc un test psihologic de buna calitate?

Din punct de vedere formal, un test de buna calitate trebuie sa fie localizat, ceea ce inseamna ca trebuie sa tina cont de mediul in care este utilizat. Asta inseamna ca nu puneti intrebari pe care utilizatorul nu le intelege sau care ar putea fi inselatoare. Raspunsurile trebuie sa fie corect interpretate. Societatea noastra se dezvolta dinamic si folosind teste vechi de 30 de ani poate duce in multe cazuri la rezultate nu foarte valoroase. Prin urmare, este important ca testul sa fie adaptat la orele curente.

O trasatura cruciala a unui test de personalitate bine pregatit este si faptul ca a fost normalizat. In acelasi timp, este probabil cea mai neglijata parte a preparatului. De ce? Normalizarea consta in colectarea si prelucrarea statistica a unui esantion mare de raspunsuri inainte ca testul sa fie oferit publicului, lucru foarte laborios. Totusi, este si necesar. Aici este un  exemplu: Gregor a castigat 6 puncte in testul de extraversiune cu 10 intrebari. Poate parea un usor extrovertit. Dar daca media tuturor respondentilor este de 7 puncte? In acest caz, rezultatul lui Gregor este usor introvertit.

Inainte de normalizare, validitatea si fiabilitatea testului trebuie analizata - daca testul masoara ce ar trebui si cat de percis este. In mod surprinzator, chiar si multe teste profesionale care au fost ajustate neprofesional nu sunt acceptate.

Atunci cand ne concentram pe continutul testului, daca este vorba despre a oferi rezultate de incredere, acesta ar trebui sa se bazeze pe constatari stiintifice de actualitate. De exemplu testele tipologice foarte populare reprezinta un prim pas distractiv catre cunoasterea de sine sau spre explorarea dinamicii relatiilor umane, dar stiinta contemporana nu functioneaza cu ele. Exista un motiv bun pentru acest lucru - atunci cand o persoana este clasificata cu un anumit tip, exactitatea si caracterul personal al rezultatului se pierd.

Cu alte cuvinte, pregatirea unui test psihologic care ofera rezultate cu adevarat semnificative nu este atat de banala pe cat pot parea intrebarile sale. Mai mult decat atat, un incepator nu isi poate recunoaste partial calitatea. Astfel, un indicator important al credibilitatii testului este faptul ca expertii - psihologi si sociologi - au participat la pregatirea acestuia.

Personalitatea mea se schimba odata cu timpul? Ar trebui sa iau testele in mod regulat?

Similar corpului nostru, personalitatea noastra se dezvolta cu timpul, incet, dar sigur. Este strict legat de multe influente, cum ar fi relatia cu un partener, profesia aleasa, prietenii sau educatia care aduc diverse experiente de viata.

Prin urmare, este util sa repetati testele dupa ceva timp. Totusi, acest lucru nu ar trebui sa se intample prea curand. Suntem constienti de acest lucru si reamintim utilizatorilor Salmondo cand este momentul potrivit sa faca o asa-numita reexaminare.

Este util sa puteti privi inapoi si sa va evaluati dezvoltarea, iar repetand testele, mici oscilatii legate de starea de spirit in momentul testarii pot fi eliminate. Si o motivatie pozitiva pentru a face din nou un test este ca cercetarile arata ca personalitatea noastra se imbunatateste odata cu timpul.

Cine a creat Salmondo? Cine este autorul acestor teste?

The tests were created in cooperation with the most experienced Czech psychologists who specialize in the given area, such as doc. PhDr. Martina Hřebíčková, Dr., DSc. and PhDr. Antonín Mezera. Testele au fost create in colaborare cu cei mai experimentati psihologi cehi, specializati in zona data, cum ar fi doc. PhDr. Martina Hrebickova, DR. DsC. si doctorant Antonin Mezera.
Mai multe despre echipa Salmondo

Directorul scolii

De ce ar trebui ca scoala noastra sa cumpere Salmondo pentru elevii nostri?

Platforma Salmodo online va oferii elevilor școlii voastre orientare și îndrumare în carieră de care au nevoie. Acest instrument are la baza teste de orientare în carieră dar și diferite instrumente prin care elevul își va putea urmarii traseul educațional potrivit. Creșterea încrederii în sine, autocunoașterea, responsabilitatea și entuziasmul sunt doar câteva dintre aibilitățile pe care elevii le vor dobândi și exersa cu ajutorul platformei noastre.